lørdag den 21. november 2015

Kartoffel & Semidried Tomat Pratha / Potato & Semidried Tomato Pratha

Aloo & Tamatar  Pratha




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/kartoffel-semidried-tomat-pratha-potato.html

for english translation see black colour text.

Smørbagte fyldte pratha er en af min yndlings desi morgenmad/brunch. Det er ikke noget vi laver ofte måske en gang om måned, til søndag brunch. Kartoffel fyld er den fortrukne, men jeg kan også godt lide at føje ny smage til. Jeg har eksperimenteret med semi dried tomater denne gang, de smagte rigtig godt sammen med kartoflerne og sammen med mynten smagte vores pratha frisk og lidt syrligt. I må prøve at lave dem selv denne weekend.

Hvis man ikke vil burge smør til at bage pratha i, kan man bruge olie. Opskriften er til 6 pratha.

english:
Butter baked stuffed pratha is one of my favorite desi breakfast / brunch. We dont make them often. Potato stuffing is the favorite but i do like addinf new taste to the potatoes. This time I have experimented with semi dried tomatoes. The outcome was very scrumptious, the mint and the semidried gave the pratha a fresh and a bit tangy taste. You have to try making them this weekend. 

If you dont want to use butter for frying your pratha, you can use oil.  The recipe make 6 pratha.

dej / dough

500 gr atta (eller 200 gr grahams mel + 300 gr hvedemel) / 500 gr atta  ( or 200 gr grahams flour + 300 gr all purpose flour )
½ tsk salt / ½ tsp salt
250- 350 ml vand  / 250 -350 ml water

smør eller olie til stegning /butter or oil for frying

-  Til dejen bland mel og salt sammen i en skål, start med at tilsætte 250 ml vand og saml dejen , kom lidt mere vand i, lidt ad gangen. Det kan være der er ikke behov for alt vand  Dejen skal være blød og elastik men ikke klisteret
- Når dejen er samlet, tag den ud på en fald overflade og ælt den godt og længe. Det giver en god roti og pratha.  
-  læg dejen i en ren skål, dæk og lad dejen hvile i køleskabet en halv time. Dejen kan også lave dagen før, opbevares i køleskabet.

- To make the dough mix flour and salt in a bowl, add 250 ml water and collect the dough, if needed add more water. The should be soft but not sticky.
- take the out on a flat surface and knead the dough well, the more to knead the better roti and pratha you wil make.
- place the dough in a clean bowl, cover and place in the firdge to rest for and half and hour. You can also make this dough the evening before, just keep it i n the fridge.


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/kartoffel-semidried-tomat-pratha-potato.html


semidried tomatoes


fyldet/ the filling
7-8  kogte mellemstore kartofler / 7 - 8 boiled medium sized potatoes
100 semidried tomater / 100 gr semidried tomatoes
10 store mynte blade / 10 big mint leafs
1 spsk koriander blade / 1 tbsp coriander leafs
2 grønne chili, hakket / 2 green chili, chopped
1 tsk rød chili pulver/ 1 tsp red chili powder
1 tsk salt/  1 tsp salt
½ tsk spidskommen pulver / ½ tsp cumin seed powder
1½ tsk  koriander frø, groft knust / 1½ tsp coriander seed, coarsly crushed



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/kartoffel-semidried-tomat-pratha-potato.html


-  skær kartoflerne i små tynde skiver. Hak semidried tomater groft. Hak også mynte bladene groft. Bland alt i en skål med krydderierne. 
 - mos fyldet let evt med gaffel, eller kartoffle moser og stil til side.

- cut the boiled potatoes in small thin pieces. Chop the semidried tomatoes and also chop the mint leafs coarsy. Mix everything well in a bowl wtih all the spices.
- mash the filling lightly with a fork or potato masher and put aside.


Sådan fyldes pratha / How to fill the pratha



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/kartoffel-semidried-tomat-pratha-potato.html

- der er flere teknikker at lave fyldte pratha  på.  Til teknik 1 : del dejen i 12 dele og rul dem til boller. Dæk dem med viskestykke. Se teknik 1 her http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/corn-flour-pratha-majs-mel-pratha.html

-  there are several different method to make stiffed prathas.  For method 1 devide the dough in to 6 pieces and roll into 6 balls.  Se method 1 here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/corn-flour-pratha-majs-mel-pratha.html



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/kartoffel-semidried-tomat-pratha-potato.html

Hvis I vil bruge teknik 2, så skal dejen deles i 6 dele.  Jeg synes teknik 2 er den hurtigste.  Se teknik 2 her :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html 

I find method 2 a time saver. If you are useing method 2, devide the dough in 6 balls. See method 2 here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/05/keema-naan-keema-naan.html



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/kartoffel-semidried-tomat-pratha-potato.html

Teknik 3 hedder bael daar pratha (spiral pratha), det er den teknik jeg har brugt idag. Den giver en sprød og luftig pratha . Det er også den teknik jeg bruger når jeg laver de almindelig pratha. Den teknik kan godt drille lidt når man laver fyldte pratha, fordi dejen kan nemt går i stykker. Vær tålmodigt og rul ud forsigtig. Se teknik 3 her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/stuffed-naan-fyldte-naan.html 

Method 3 is called bael daar pratha ( spiral pratha). I used this method today. Also this is the method used for making the traditionel prathas. You get a very flacky and fluffy pratha. It can be a tricky method when you are making stuffed pratha, because sometimes the dough breaks and the filling comes out. But be patient and and roll out carefully. See how to make bael daar prataha here : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/06/stuffed-naan-fyldte-naan.html


Sådan steges pratha / How to cook the pratha


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/kartoffel-semidried-tomat-pratha-potato.html

- når I har fyldt bollerne til pratha,  dæk med dem viske stykke. Varm en stegepande og udrul og lav em pratha ad gangen.

- when you have stuffed the buns for the pratha, keep them covered under kitchen towel. You wil be rolling and cooking them one at a time.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/kartoffel-semidried-tomat-pratha-potato.html

- udrull en fyldt pratha bolle til en flad pandekage. Smelt lidt smør på pande og læg pratha på panden. Skal bages på mellem høj varme. Vend pratha, så begge sider blive bagt. Kom lidt smør på oversiden inden pratha vendes. Pratha er færdig når dejen på begge sider er bagt og den her gylden. Lav resten på samme måde, mens de færdig bagte holdes varm på en varm tallerken tildækket

-  roll out the stuffed pratha bun to a flat pancake. Melt little butter on the pan and place the pratha on the i´pan. You need to bake the pratha on medium high heat. Turn side so both sides of the pratha is baked. Smear a little butter on the upper side before you turn. The pratha is done when the dough is baked trough on both sides and the pratha is golden oin colour. Make the rest in the same way while you keep the finished ones covered and hot.






http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/11/kartoffel-semidried-tomat-pratha-potato.html

Vi får yoghurt eller agurke raita og rød løg salat til vores pratha. Toppen over i´et er lidt kodt smør på pratha, mums. Have en god weekend.

Enjoy your potato & semi dried tomato pratha with plain yoghurt or cucumber raita and a red onion salad.  Top with a little dalop of cold butter. Thats what we did, yum. Have a wonderfull weekend. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar